Doorzetten om het gewenste resultaat te bereiken

Doorzetten om het gewenste resultaat te bereiken

Recent ben ik benaderd door een ondernemer die een kapperszaak exploiteert in Amsterdam Zuid-Oost. Na een mislukte samenwerking met zijn ex-compagnon zou hij de kapperszaak zelf voortzetten. De ex-compagnon, tevens verhuurder van de kapsalon, bleef zich echter intensief met de bedrijfsvoering bemoeien, wat regelmatig tot strubbelingen leidde. Omdat deze man niet vrijwillig gehoor gaf aan de sommaties van mijn cliënt, startten wij een kort geding waarbij de gehele zaak (inderdaad) door de rechter aan mijn cliënt werd toegewezen. De ex-compagnon mocht zich niet meer met de bedrijfsvoering bemoeien onder last van een dwangsom. Helaas weigerde de man gehoor te geven aan het vonnis en bleef hij aanwezig in het pand, wat opnieuw tot grote strubbelingen leidde. Een nieuw kort geding was de enige mogelijkheid. In dit kort geding vorderde we een verbod voor de wederpartij om zich überhaupt nog in het pand te mogen begeven. Hoewel dit een erg vergaande maatregel zou zijn, de man was immers ook de verhuurder, is de rechter hier in de uitspraak toch meegegaan.

Eind goed al goed, zou men wellicht denken. Opnieuw bleek de wederpartij echter niet genegen zich aan het vonnis te houden en bleef hij cliënt lastig vallen. De politie (de sterke arm zoals in het vonnis is genoemd) weigerde op verzoek van cliënt op te treden. Reden dat ikzelf ter plaatse polshoogte ben gaan nemen. Opnieuw was de wederpartij aanwezig. Mijn sommatie weg te gaan leidde enkel tot een zeer verhitte discussie. De gearriveerde politie kon ik echter vervolgens uitleggen wat de rechter nu exact besloten had. Het gevolg: de wederpartij en zijn handlangers moesten met de staart tussen de benen vertrekken en er werd een melding aangemaakt, zodat mijn cliënt voortaan enkel een telefoontje hoefde te plegen naar de politie als men het vonnis opnieuw aan hun laars zou lappen.

Bottomline, soms is het nodig de juiste procedures te (blijven) voeren en ook daarna de druk er vol op te houden. Het is dan des te bevredigender als het gewenste resultaat wordt bereikt.

Geschreven door: Erik Doornbos

Deel dit:
Twitter
LinkedIn